Vietnamese salade to go

Vietnamese salade to go

In de zomerperiode willen we graag makkelijk en snel kunnen eten, maar het ontbreekt nog wel eens aan inspiratie. Wat dacht je van een Vietnamese noodle salade to go? Klinkt goed he? Lees snel verder voor het recept van deze Asian summer salad.

We hebben - helaas - niet elke dag zeeën van tijd om uren in de keuken te staan om een lekkere maaltijd op tafel te krijgen. Sterker nog, tegenwoordig gunnen we ons uberhaupt te weinig tijd om eens rustig te genieten van onze lunch of diner. Een makkelijk, snel én to go recept is dan precies wat je nodig hebt. En dat hebben we voor je! Deze Aziatische noedel salade is binnen 20 minuten klaar en smaakt absoluut naar meer.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
100 gram of twee blokken rijstnoedels
Halve komkommer in reepjes of blokjes gesneden
100 gram julienne gesneden peen
2 bosuitjes in ringen gesneden
2 rode paprika's
2 handjes kiemgroenten
5 takjes koriander fijngehakt
1 rode peper (bij voorkeur met/zonder zaadjes)
2 handjes grofgehakte noten of pinda's
1 el sesamzaad
Weckpot

Voor de dressing
2 eetlepels sojasaus
1 tl vers geraspte gember
2 tl limoensap
1 tl sesamolie
1 tl honing of agavesiroop

Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water aan de kook óf gebruik de waterkoker. Voeg de rijstnoedels toe en laat de rijstnoedels 2 minuten wellen in het water. Trek de rijstnoedels los met 2 vorken, giet af en spoel, indien je de salade koud wilt eten, de rijstnoedels na met koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje of flesje (hier kun je teveel aan dressing nog in bewaren) en sprenkel deze over de noedels. Leg vervolgens de noedels op de bodem van een weckpot. Nu kun je je salade gaan bouwen. Wil je een regenboogsalade? Bouw de salade dan op in laagjes zodat de kleuren er goed in naar voren komen. Ziet er ook nog eens tof uit in je weckpot. Maak het geheel af met koriander en sesamzaadjes en de noedelsalade is ready to go!

Mocht je allergisch zijn voor gluten en/of noten, kies dan voor glutenvrije rijstnoedels, laat de noten en sesamzaadjes weg en vervang de sesamolie door olijfolie. Eet smakelijk!