Lifestyle

5 heerlijke easy vegetarische bbq recepten

Zin in een lekkere vegetarische BBQ? Barbecueën is niet alleen voor vlees-eters, ook als je een vegetariër bent (of gewoon even geen zin hebt in vlees) kun je genieten van een heerlijke BBQ! Ontdek deze 5 heerlijke vegetarische BBQ recepten op Biano!

We worden steeds milieubewuster en eten als gevolg hiervan dan ook veel minder vlees. En minder vlees eten spaart het klimaat, want de productie van vlees kost veel energie. Goed, om niet al te veel van het onderwerp af te wijken en ons te verliezen in ons duurzame preek, even terug naar het onderwerp: een vegetarische BBQ. Met deze recepten is een barbecue zonder vlees allesbehalve saai én draag je op zomerse avonden ook een bijdrage aan het milieu.

Recept 1: Pakketjes met feta en geroosterde tomaat 

cc: Elleeten
cc: Elleeten

Ingrediënten:

  • 500 gram kerstomaatjes;
  • 200 gram feta (verkruimeld);
  • 6 takjes rozemarijn;
  • Olijfolie;
  • Balsamicoazijn;
  • Aluminiumfolie.

Bereiding:

Knip 12 vierkanten uit de aluminiumfolie en leg vervolgens zes keer 2 vierkante stukken op elkaar. Verdeel vervolgens de tomaatjes en feta over deze pakketjes en voeg een takje rozemarijn toe. Besprenkel het pakketje met een lekkere scheut olijfolie en frommel de bovenkant van het pakketje goed dicht. Leg de pakketjes ongeveer 10-15 op de BBQ, totdat de tomaatjes opengebarsten zijn en de kaas zacht is. Haal de pakketjes vervolgens van de barbecue en besprenkel deze met de balsamcio-azijn. Een kind kan de was doen, toch?!

Recept 2: Broodje bietenburgers van de BBQ

cc: AH
cc: AH

Ingrediënten:

  • 2 uien;
  • 350 gram (verse) groene asperges
  • 2 eetlepels (milde) olijfolie;
  • 4 bietenburgers;
  • 4 zachtje bolletjes;
  • 200 gram pompoenhummus;
  • 80 gram rucola.

Bereiding:

Snijd de uien in dunne ringen. Bestrijk vervolgens zowel de uienringen als de aspergers met de (milde) olijfolie en gril ongeveer 8 minuten op de bbq. Keer de uienringen halverwege en de groene aspergers regelmatig. Haal vervolgens de groenten van de barbecue, leg de bietenburgers ongeveer 6 minuten op de barbecue en keer deze halverwege om. Snijd ondertussen de broodjes op en smeer deze met pompoenhummus. Leg vervolgens de bietenburgers, de uienringen en de asperges op de broodje. Voeg nog eventueel groenten naar keuze toe and you're done!

Recept 3: Groene asperges met sesam, soja en knoflook

cc: bbqkings
cc: bbqkings

Ingrediënten:

  • 1 pond groene asperges;
  • 2 eetlepels sesamolie;
  • 1 eetlepel sojasaus;
  • Teentje (geperste) knoflook;
  • Sesamzaadjes;
  • Spiesjes.

Bereiding:

Haal de onderkant van de stengel van de asperges eraf en gooi deze stengels weg. Leg vervolgens 3 of 4 groene aspeges op een snijplank en rijg de (saté-)prikkers op twee plaatsen door de asperges. Houd een klein beetje ruimte tussen de asperges. Mix vervolgens de sojasaus, sesamolie en de knoflook in een kommetje en besprenkel de asperges met deze heerlijke mix. Grill nu de asperges ongeveer 5 minuten op de BBQ. Haal de spiezen van de barbecue en bestrooi ze met sesamzaadjes. Dinner is ready.

Recept 4: Zoete aardappels met mint en knoflook

cc: thehappyfoodie
cc: thehappyfoodie

Ingredienten:

  • 2 zoete aardappelen;
  • Olijfolie;
  • Zout
  • 2 knoflookteentjes;
  • Muntblaadjes;
  • 1 rode chilipeper;
  • 1 eetlepel sherryazijn.

Bereiding:

Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes (zoals op de afbeelding te zien is). Bestrijk de plakjes met olie  en breng op smaak met zout. Grill vervolgens de plakjes aan iedere kant ongeveer drie minuten gaar en keer ze een keer. Meng ondertussen de snippers knoflook, muntblaadjes, snippers chilipeper en sherryazijn in een klein kommetje en mix deze ingrediënten tot een dressing. Giet vervolgens de dressing over de gegrilde aardappelschijfjes en serveer deze warm!

Recept 5: Mexicaanse maiscorn

cc: gabriellasimonian
cc: gabriellasimonian

Ingrediënten:

  • 4 maïskolven;
  • 65 gram mayonaise;
  • 1 theelepel Sriracha-saus
  • Halve limoen;
  • 30 gram feta;
  • Chilipoeder;
  • Bosje koriander (grof gehakt).

Bereiding:

Wikkel de 4 maïskolven in aluminiumfolie en bak deze gedurende 35 minuten op 200 °C in de oven. Meng ondertussen de mayo met de Sriracha-saus en zet deze mix vervolgens even aan de kant. Haal het aluminiumfolie van de maïskorven - zodra ze klaar zijn -  en leg ze vervolgens 5-10 minuten op de BBQ. Nadat je tevreden bent kunt je ze van de BBQ afhalen en bestrijken met het mayo-mensel en besprenkelen met sap van de limoen. Verkruimel vervolgens de feta en strooi er een beetje chilipoeder overheen. Garneer ten slotte met de gehakte koriander. Eetse! 

P.S.: Nog op zoek naar een (nieuwe) barbecue? Maar geen idee voor welk merk je wilt of moet gaan? Lees dan verder in 5x de beste bbq merken op een rijtje