Lifestyle

RECEPT | homemade granola

Met dit recept voor handmade granola kun je twee weken vooruit. Hoewel er nog steeds mensen zijn die hun ontbijt overslaan, is een goede kickstart van je dag onwijs belangrijk. Lees daarom hier hoe je handmade granola het lekkerste kan maken!

Voor een goed ontbijt hoef je niet alles uit de kast te trekken, twee uur eerder je bed uit te gaan of een topchef te zijn. Handmade granola is namelijk voor iedereen weggelegd en al helemaal met dit recept. Plus, een groot voordeel: met dit fijne recept heb jij een batch zelfgemaakte granola waar je tot twee weken mee voort kan. Fijne bijkomstigheid, toch?!

 

Handmade granola: wat is het?

In ieder ontbijtplekje kom je tegenwoordig granola tegen. Het is helemaal hip and happening en ook voor de vegans onder ons, of degenen die een glutenvrij dieet volgen. Granola is namelijk een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Maar met de basis kun je eindeloos variëren, zodat je ontbijt niet na een tijdje begint te vervelen. Ook wel zo prettig. 

 

Ingrediënten handmade granola

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 g havervlokken
  • 50 g walnoten
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g sesamzaad
  • 1 tl vanillepoeder, ongezoet
  • 200 g honing
  • 1 tl zeezout
  • 120 g gesmolten kokosolie
  • 50 g blauwe bessen (optioneel)
  • 50 g gedroogde abrikozen (optioneel)
  • 50 g gedroogde bananen (optioneel)
  • 50 gr gedroogde cranberries (optioneel)

Bereiding handmade granola

Verwarm de oven voor op 170° C. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en vanillepoeder. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetlepel heet water. Klop de honing en kokosolie erdoor. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, zet de ovendeur half open en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door als je dit lekker vindt en bewaar je het in een luchtdichte pot. Je hoeft alleen nog maar yoghurt of (plantaardige) melk in een mooie kom te gieten, granola erbij te scheppen en eventueel te garneren met blauwe bessen of ander fruit naar keuze. Eet smakelijk!

Heb jij ook een favoriet ontbijt recept? Deel het met ons in een reactie hieronder!

cc: inspired by Rens Kroes