Home tour met ENTER MY ATTIC

Binnenkijken bij anderen is altijd weer een feest, maar het is nóg leuker om als vintage liefhebber het fantastische unieke interieur van Joost en Martijn te mogen bewonderen. Vol met eigen ontworpen prints, kleuren en een mix van design en vintage!

My Attic

Een aantal weken geleden mocht ik binnenkijken bij Joost en Martijn in Amsterdam. Een feestje voor een vintage liefhebber als ik, want dit kleurrijke appartement staat vol bijzondere en mooie spullen. Door de jaren heen hebben Joost en Martijn hun interieur zorgvuldig bij elkaar gezocht, zelf ontworpen en vaak ook zelf gemaakt. Door uitgesproken (door Joost ontworpen) prints, gewaagde kleuren, design, vintage, kunst en doe-het-zelf projecten met elkaar te combineren is er een verrassende, inspirerende en vooral eigen stijl ontstaan.

Fotografie: Marij Hessel

De vintage items die je op de foto’s ziet verzamelden Joost en Martijn op verschillende plekken. De vintage design bank van “De Ster Gelderland” namen ze over van de ouders van Joost, deze bank stond daar namelijk al een tijdje in de tuin(!!). Het houtwerk en de laklaag werden door Martijn gerestaureerd en de kussens werden opnieuw bekleed met een door Joost ontworpen print. Het resultaat mag er zijn! De teakhouten boxen werden gevonden bij de kringloop en staan prachtig in het lichte interieur.

Fotografie: Marij Hessel

De blauwe hijskraan vond Joost op een grote rommelmarkt in Lille en de vintage bloempotten bij verschillende kringloopwinkels. Het vintage wandmeubel van designer “Poul Cadovius” vonden ze een paar jaar geleden op Marktplaats. Echt een mooi en tijdloos meubel waar ze waarschijnlijk niet snel afscheid van zullen nemen!

De grote eettafel vonden Joost & Martijn op de vrijmarkt in Amsterdam. De tafel was eigenlijk niet te koop, maar bedoeld om de verkoopwaar op uit te stallen. Toch kregen ze de verkoper zo ver en ging hij mee naar huis. Het was even een stukje sjouwen door Amsterdam, maar absoluut de moeite waard! Om de eettafel staat een verzameling van verschillende vintage stoelen die perfect passen in het interieur. Een fijne plek om te werken en om samen of met een groep vrienden te eten!

Fotografie: Marij Hessel

Wil je meer zien van deze binnenkijker bij Joost & Martijn? Op mijn blog vind je nog meer mooie plaatjes! Nieuwsgierig naar het werk van Joost? Neem dan een kijkje op zijn website of Instagram!

OVER MARIJ / Dit is Marij Hessel, stylist en eigenaar van blog en shop MY ATTIC. Haar liefde voor interieur, vintage, kleur, DIY projecten en groen komen samen op haar inspirerende blog. In de webshop vind je vintage meubels en woonaccesoires die ze met liefde heeft verzameld en opknapt. Voor Biano schrijft ze maandelijks over inspiratie op het gebied van vintage en laat Marij je af en toe binnenkijken bij vrienden en kennissen die, net als wij, een passie hebben voor interieurstyling!