EVENT | Designday in Maastricht

Houd de agenda maar bij de hand want de 13e editie van Designday staat weer gepland. In het weekend van 25-27 mei 2018 wordt de Decorfabriek in Maastricht opnieuw omgetoverd tot een bruisende pop-up designstad. Benieuwd wat Designday allemaal te bieden heeft?

Heb jij in het weekend van 25-27 mei nog een gaatje vrij en ben jij een échte designliefhebber? Dan is de Designday in Maastricht echt wat voor jou. Sleur je partner of beste vriend van de bank, want het evenement belooft een levendig designfestival te worden.

Wat?

Het evenement heeft dit jaar de actuele titel 'The beaty of Waste'. Actueel, omdat steeds meer bedrijven, organisaties, ontwerpers en architecten zich bezig houden met duurzaamheid, afvalstromen en de circulaire economie. Om de titel van het evenement invulling te geven zullen dan ook getalenteerde interieurdesigners, maar ook jonge talenten op het gebied van Recycle, Reuse en Prevent inspirerende lezingen en workshops geven. Welke creatieve ideeën hebben zij voor ogen om het probleem van afval op te lossen? 

Wanneer?

Het designfestival gaat van start op vrijdagavond 25 mei met het beroemde openingsdiner. En niet zomaar een diner, nee: een diner verzorgd door Cas Driessen - designer én kok. Op zaterdag en zondag kun je naast de inspirerende lezingen en workshops ook de Waste Walk wandelen, een Waste Drum-solo horen en waste-documentaires van Docfest zien. Voor het exacte programma en de tijden kun je het beste hier even kijken. 

 

Waar?

Het evenement vindt het hele weekend plaats in de prachtige SAM-decorfabriek in Maastricht. Deze prachtige fabriek is gevestigd aan de Meerssenerweg 215 en wordt - door de geweldige lichtinval - vaker gebruikt als atelier- en expositieruimte. Alleen al voor het gebouw zou je naar Designday willen! In de SAM-decorfabriek kun je bij de kassa's een passe-partout voor het gehele weekend kopen voor €10,00; mocht je student of 65+ zijn dan krijg je €3,00 korting. En kinderen tot 18 jaar zijn helemaal lucky bastards: voor hen is de entree gratis!

 

Kortom, enjoy and be inspired!