EVENT | Aalsmeer Flower Festival

Voor een gezellig dagje is het Aalsmeer Flower Festival een échte aanrader. En of je nu jong of oud bent: met het hele gezin kun je - in het weekend van 16 en 17 juni - naar dit evenement toe. Benieuwd wat het Aalsmeer Flower Festival allemaal te bieden heeft?

Aalsmeerflowerfestival

Met activiteiten voor jong én oud, workshops, demonstraties, bijzondere tentoonstellingen, live muziek en lekkere foods & drinks kan ook dit jaar het Aalsmeer Flower Festival weer in je agenda gezet worden. 

Wat?

Een bloemen festival. Maar dat hadden jullie misschien inmiddels wel begrepen; het evenement staat inderdaad in het teken van bloemen en planten. Zo is er tijdens het event een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten, worden er in de kassen van het museum geurende bloemsoorten gekweekt en kun je luisteren naar presentaties van sierteeltbedrijven, het groene onderwijs en kunstenaars. Maar er is meer: op het evenement vinden namelijk ook de zogenaamde 'Hana Ike Battles' plaats! Dit zijn snelle wedstrijdjes tussen Japanse en Nederlandse bloemstylisten. Go Nederland!

Waar?

Ja, ook het antwoord op deze vraag kunnen jullie hoogstwaarschijnlijk al wel invullen: Aalsmeer. Máár het festival speelt zich dit jaar op twee locaties in Aalsmeer af, want het Flower Festival viert namelijk haar eerste lustrum (dit is de 5e editie!). In de voormalige veiling Bloemenlust zullen prachtige bloemenwanden te zien zijn en kunnen de kleintjes allerlei flower-workshops volgen - zoals het maken van bloementaartjes en het versieren van vaasjes. In het tuinbouwmuseum de Historische tuin kun je daarnaast verschillende optredens, exposities en tentoonstellingen op het gebied van bloemen en planten bezoeken. 

Wanneer?

De vijfde editie van het Aalsmeer Flower Festival vindt op zaterdag 16 en zondag 17 juni van 11.00 tot 17.00 plaats. Een ticket kost €7,50 en mag je voor de entree van beide locaties (Historische Tuin en Bloemenlust) gebruiken én is ook op beide dagen geldig. Ook geeft dit ticket je toegang tot een vaartochtje met de watertaxi van Westeinder Rondvaart (ook leuk voor de kids!) en tot de pendelbus tussen de twee locaties.

Kortom, vier alvast de pre-summer met het Flower Festival in Aalsmeer!