Dit zijn dé food hotspots op Bali

Dit zijn dé food hotspots op Bali

Wanneer je vakantie aan het vieren bent, is buiten de deur eten één van de leukste bezigheden! Doe je dit niet in je hotel of appartement dan is natuurlijk dé vraag van de dag: waar en wat gaan we eten?

Happy holiday! Genieten van een heerlijk warm klimaat, mooie strandjes bezoeken, verse kokosnoten drinken en natuurlijk elke dag lekker eten is absoluut geen straf! Dit jaar ben ik mijn vakantie begonnen op Bali (ik verbleef in Canggu) om vervolgens het drukke leven van daar in te ruilen voor Lombok waar ze geen files kennen, de hippe restaurants op één hand te tellen zijn en je gewongen wordt om even helemaal terug naar de basis te gaan. Heerlijk! Heb jij al vakantieplannen gemaakt en vertrek jij binnenkort ook richting Bali? Om het je makkelijk te maken heb ik de leukste hotspots verzameld waar je lekker kunt eten en drinken in de buurt van Canggu, maar ook kunt genieten van te mooie interieurs. Check it out!

1 / Coffee 'n Oven is een heerlijke plek waar je eigenlijk elke dag wel zou kunnen ontbijten. Zoals de naam van dit tentje al zegt: ze zijn goed in koffie en kunnen als de beste bakken! Voor een echt lekkere boterham, croissant of taartje ben je hier aan het goede adres. YUM!

2 / Liefhebber van de Scandinavische interieur look? Dan is Fika echt de place to be. Deze 'kleine maar fijne' hotspot vind je in één van de leukste straten van Canggu en serveert de mooiste gerechten. Naast de kleurrijke healthy smoothies, kun je hier ook genieten van Zweedse kaneelbollen. Een must visit dus!

3 / Ben je op zoek naar een lunch of dinner plek? Maar wel één met een menukaart waar je bijna alles wel wilt bestellen om te proberen? Macan Café verrast je met simpele maar culinaire hoogstandjes en heeft een fancy interieur waar je prima de hele avond kunt blijven hangen met een lekker drankje.

4 / Altijd druk en altijd goed. Ik ben al meerdere keren bij Sisterfields in Seminyak geweest en het blijft telkens een feestje! Als foodie ben je hier in de zevende hemel en kun je overdag de lekkerste hapjes en drankjes bestellen. Het cleane, maar tikkeltje industriële interieur is daarnaast ook een chille hang-out spot.

5 / Een fancy warung met een traditionele Indonesische cuisine, Ulekan mag daarom niet ontbreken in dit rijtje! Het interieur is echt om verliefd op te worden zodra je hier binnen loopt. Alle gerechten worden geserveerd op té mooi servies en houten plankjes, wat meteen maakt dat je je hier thuis voelt. Daarnaast ook fijn om te weten dat alle ingrediënten die hier gebruikt worden organic zijn. Win-win-win!

6 / Zin in food van Italiaanse bodem? Bij Bottega Italiana kun je kiezen uit pasta's, sandwiches, verschillende soorten carpaccio's en de lekkerste soorten vlees & vis. Zelfs voor een goed ontbijt is er voor ieder wat wils en zie je die traditionele Italiaanse touch terug. Het cosy uiterlijk van dit eettentje, laat je voor even het drukke bestaan van Bali vergeten... Dream on!

7 / Voor een ordinaire burger kun je bij Strawberry Fields helemaal los gaan. Naast de oude bekende beef patties (Australische angus of wagyu), is een kip burger ook echt een aanrader! Voor de vega of vis fanaten, kun je jammer genoeg niet genieten van een burger variant. Maar zijn er wel genoeg andere keuzes als een tuna poké bowl, rijstvelrolletjes of lekkere salades. En om dan meteen die vette hap (als je hier een burger bestelt) te compenseren, kun je dat prima doen met een gezonde juice. Cheers!