inspiratie

Wij testen de koffie van de Koffiejongens voor je!

Wie houdt er niet van een lekker bakje koffie? Nou, wij in ieder geval wel! Vandaag testen we de koffie van de Koffiejongens. Hier kun je een koffie abonnement kiezen op basis van jouw koffiegebruik en smaakvoorkeur, hoe handig is dat?!

Wie zijn de Koffiejongens nu eigenlijk? De Rotterdammers Walter en Corné zijn het brein achter de Koffiejongens. Na heel wat misgrijpen bij het koffiezetapparaat (lees: geen koffie meer in huis), zijn zij begonnen met dit concept en het werd al snel een daverend succes. Hebben we je al nieuwsgierig gemaakt? 

Koffiedrinken doe je zo!

We lieten het eerder al even vallen, een abonnement voor je koffie. Hoe je dat voor je moet zien? Nou, simpel! Allereerst bepaal je wat jouw ‘drink’ gedrag is. Ben je een sporadische koffiedrinker, kun je écht niet zonder koffie en ben je een echte koffieleut of zit je ergens in between? Voor iedereen is er het abonnement op maat, zo zit je nooit meer thuis zonder koffie en ontvang je heel gemakkelijk met een paar klikken op de knop precies op tijd jouw koffiecupjes stash in de brievenbus! Weten welk abonnement bij jou past? Check ze hier en vraag meteen je proef pakket aan!

Nu ben je vast ook benieuwd welke koffiesoorten de Koffiejongens voor je hebben verzameld. Want in the end gaat het natuurlijk allemaal om die regelrechte smaakexplosie! Je kunt kiezen uit de volgende koffie:

Lungo / Vol en romig. Smaak van karamel, cacaopoeder en stroop. Intensiteit: 7/12
Espresso / Pure chocolade gecombineerd met hazelnoot en vanille. Intensiteit: 8/12
Ristretto / De bittere smaak van rauwe cacao met een accent van specerijen. Intensiteit: 12/12

Koffiezetten zonder apparaat gaat ‘m niet helemaal worden. Nu kan het zijn dat je thuis al een mooi Nespresso apparaat op je keukenblad hebt staan shinen, waar deze cupjes perfect in passen. Mocht dat dus niet het geval zijn, hebben de Koffiejongens daar uiteraard het antwoord op: een industrieel RVS design espresso apparaat! Even in het kort de belangrijkste kenmerken: hij heeft een waterreservoir van 1,2 liter, vangt 15 cups op én is binnen 30 seconden warm. Je snapt nu dat wij alle ins and outs graag met je wilde delen ↓↓↓

Kim, als jij je als koffiedrinker zou moeten omschrijven, hoe zou dat zijn?
Ik ben zelf niet echt een enorme koffiedrinker, gemiddeld drink ik 2 kopjes per dag.

Hoe drink jij je bakkie het liefst?
Als cappuccino dus met melk & een klein beetje suiker. En als het kan met een lekker koekje erbij haha.

Welk abonnement van de Koffiejongens past het beste bij jou en zou je ‘m afsluiten?
Aangezien ik geen koffieverslinder ben, is het één na kleinste abonnement voor mij eigenlijk perfect. Dat vind ik ook fijn aan dit concept, dat je op basis van je koffiegebruik hét perfecte abonnement voor jezelf kunt afsluiten. Ik zou het abonnement zeker afsluiten, want ik vind het super handig dat je altijd koffie in huis hebt, zonder dat je daar zelf over na hoeft te denken!

Wat vind je van de koffiesmaken?
De Lungo heeft een licht smaakje, maar je kan niet echt achterhalen om welke smaak het precies gaat. Het is wel een lekkere, lichte koffie. Ristretto zegt een intensiteit van 12/12 te hebben, maar ik vond dit heel erg meevallen. De koffie was prima en helemaal niet zo intens. De Espresso vind ik echt het allerlekkerst, je proefde wel degelijk de smaken hazelnoot en vanille, maar wel heel subtiel.

Wat vind je van het design van het apparaat? En hoe is-ie in gebruik?
Het apparaat ziet er stijlvol en klassiek uit. Niet te groot en niet te klein, eigenlijk perfect. Daarnaast is het hartstikke handig in gebruik en ik verbaasde me er enorm over, hoe snel je koffie klaar is. Dat gaat namelijk echt súper snel, binnen no time heb je een lekker kopje koffie.

Modesta, als jij je als koffiedrinker zou moeten omschrijven, hoe zou dat zijn?
Ik drink zelf zo'n 2 à 3 kopjes koffie per dag. Dus ik denk dat ik een gemiddelde koffiedrinker ben ;)

Hoe drink jij je bakkie het liefst?
Ik drink mijn koffie altijd zonder suiker maar wel met melk! En dan heb ik het eigenlijk over een cappuccino of latte macchiato.

Welk abonnement van de Koffiejongens past het beste bij jou en zou je ‘m afsluiten?
Het x-small abonnement zou ik voor gaan. Ik woon namelijk alleen en drink eigenlijk alleen koffie overdag op stage/school. In de avond ben ik vaak niet thuis en anders drink ik 1 bakkie. En aangezien ik thuis nog geen espresso-apparaat heb staan, zou ik dus voor het kleinste abonnement gaan inclusief De Koffiejongens machine!

Wat vind je van de koffiesmaken?
Bij de Lungo kwam voor mij de smaak karamel niet echt persé naar voren, maar desalniettemin was de koffie wel ontzettend lekker en helemaal niet te zoet, wat ook heel belangrijk is. De Ristretto vond ik helemaal niet heel pittig qua intensiteit, maar ik proefde wel dat deze wat meer bitter was dan de andere twee. Espresso is mijn favoriet, omdat het gewoon een lekkere zoete en smaakvolle koffie is, maar niet te overweldigend.

Wat vind je van het design van het apparaat? En hoe is-ie in gebruik?
Het apparaat is super praktisch in gebruik, er is niet te veel poespas, maar gewoon simpelweg een koffiezetapparaat dat het werk gewoon doet. Daarnaast is het zeker een eyecatcher in de keuken, want het apparaat ziet er gewoon hartstikke mooi en elegant uit. Ik kreeg al super snel onder de knie hoe de machine werkt en je hebt binnen de kortste keren koffie gemaakt voor het hele gezin, visite of voor al je collega's.

Denise, als jij je als koffiedrinker zou moeten omschrijven, hoe zou dat zijn?
Ik houd wel van een lekkere bak koffie. Meestal drink ik er 3 op een gemiddelde werkdag en in het weekend kunnen dat er wel 4 tot 5 zijn. Maar soms heb ik ook weer dagen dat ik er maar eentje drink, dus ja dat compenseert dan de rest van de dagen een beetje. Te veel koffie is natuurlijk ook niet goed ;)

Hoe drink jij je bakkie het liefst?
Mijn koffietjes zijn altijd in de vorm van een cappucino of flat white, een sterke bak met een beetje melk en toch wel veel schuim het liefst. Ik gebruik alleen plantaardige melk, zoals haver- of amandelmelk. Je zou denken van niet, maar je kunt echt de meest perfecte schuimlagen creëren als je een beetje een goede opschuimer hebt. Lekker met een glas water ernaast om af te wisselen.

Welk abonnement van de Koffiejongens past het beste bij jou en zou je ‘m afsluiten?
Ja ik denk dat ik dan toch al snel aan het Medium of Large abonnement zit. Vind het ook altijd leuk om thuis lekkere koffie te maken voor vrienden of familie, dus die cupjes vliegen er dan soms echt doorheen! Het lijkt mij heel chill om zo'n abonnement uit te proberen, dan heb ik tenminste altijd koffie in huis.

Wat vind je van de koffiesmaken?
Ik vind het altijd wel lekker als m'n koffie een beetje sterk is, dus ik dacht al snel dat die ristretto mijn favoriet zou zijn met z'n pittigheid. Maar door de bitterheid vind ik 'm net té heavy. Als ik deze met wat meer melk zou drinken dan komt-ie denk ik beter tot z'n recht. Normaal drink ik eigenlijk altijd Lungo's thuis en vind deze van de Koffiejongens ook wel echt heel lekker. Subtiel en smaakvol. De Espresso deelt eigenlijk een gedeelde plek met de Lungo. Deze is ook perfect voor mijn sterke cappucino's, de toevoeging van vanille en hazelnoot heeft altijd wel mijn voorkeur.

Wat vind je van het design van het apparaat? En hoe is-ie in gebruik?
Wat een topper! Strak en stoer design, past eigenlijk perfect in elk soort interieur. Ook super easy in gebruik, je koffie wordt snel gemaakt en qua waterhoeveelheid doe je er redelijk lang mee. Al is wel aan te raden het klepje waar je je kopje op zet er af te halen als je een groter kopje dan een espresso glaasje gebruikt. Maar dat is een kleine moeite en je klikt 'm er zo weer in terug!

Wij zijn fan! Jij ook? Laat ons vooral weten voor welk koffie abonnement van De Koffiejongens jij kiest!