Binnenkijkers

Binnenkijken: Scandinavisch zomerhuis in Knokke

Deze keer hebben we een binnenkijker in een prachtig vormgegeven zomerhuis bij onze zuiderburen in Knokke. Het huis is ingericht door een Belgisch stel en hun voorliefde voor design en vintage is duidelijk terug te vinden in dit eclectische interieur.

Peterivens

Het huis bestaat uit prachtige open ruimtes, grote ramen en een bijzondere mix van meubels uit de jaren 50 tot aan de jaren 80 - die het stel zelf tijdens hun wereldreizen verzameld heeft. Het gebruik van veel wit in combinatie met neutrale tinten zorgt voor een luchtige en lichte, maar sfeervolle uitstraling van de woning. 

Een perfecte mix van materialen!

Het interieur bestaat voornamelijk uit hout, beton en marmer. Maar door die heerlijke zachte vloerkleden die overal op de grond liggen, heeft het interieur toch een zachte en sfeervolle uitstraling. Ook de houten meubels brengen meer warmte in het interieur. Wij zijn vooral fan van de twee prachtige vintage armstoelen van Pierre Jeanneret.

De marmeren keuken nodigt uit om te koken

Ook in de keuken zie je de mix van verschillende materialen goed terug. Het aanrechtblad bestaat voor een groot gedeelte uit marmer, maar er is ook een groot houten snijblok als aanrecht toegevoegd, super handig! De houten vloer in de woonkamer willen wij ook direct laten leggen, het bijzondere patroon zorgt voor een unieke uitstraling. Ook hier is weer gebruikt gemaakt van een prachtig vloerkleed en zachte vachten op de eettafelbankjes.

Een oase van rust in de slaapkamer

De slaapkamer is een ware oase van rust. Net als in de rest van het huis zijn ook hier veel grote ramen in combinatie met witte muren te vinden. Ondanks dat de slaapkamer erg rustig en simpel is ingericht, geeft de prachtige houten vloer met de zachte kleden de ruimte karakter. Doordat het bed naar voren is gehaald en tegen een laag muurtje is geplaatst, is er visueel gezien extra ruimte gecreëerd, waardoor er ruimte voor een grote kastenwand is ontstaan.

Kun jij ook maar geen genoeg krijgen van het online gluren bij stijlvolle appartementen? Neem dan nog even een kijkje bij onze andere binnenkijkers in ons online magazine!

Interieurarchitecten: Bea Mombaers & Peter Ivens

Fotografie: Sebastian Erras