Binnenkijkers

Binnenkijken: loft bevat meer planten dan meubels!

Welkom in deze prachtige zonovergoten, met-planten-gevulde loft! Deze week hebben we een binnenkijker bij een omgebouwde fabrieksloft uit de jaren 1920 met een prachtig vintage interieurstijl. Check snel deze binnenkijker en doe je inspiratie op!

Apartmenttherapy

Mocht je gek zijn op alles wat met planten te maken heeft, dan is deze binnenkijker helemaal wat voor jou! En al helemaal als een vintage/retro interieurstijl helemaal jouw ding is. Dus wees vooral welkom in het prachtige loft in het hartje van Auckland en kijk je ogen uit. Want echt waar: in ieder hoekje van dit huis is wel een plant te vinden. 

Binnenkijken in de zomerse loft

Ron, een digitale ontwerper, deelt dit huis met zijn partner Matt en hun twee honden Teddy en Ninny. Tegen Apartmenttherapy vertelt Ron gekscherend: "Ik heb meer planten dan meubels." Dat deze plek de droom van iedere plantenliefhebber is, valt dan ook niet te ontkennen. De hoeveelheid groen is perfect in balans met de rest van het appartement: alles lijkt perfect in harmonie te zijn. Er zijn planten in verschillende hoogtes en afmetingen te vinden - die een perfecte aanvulling zijn op de hoge plafonds van dit bijna 100 jaar (!) oude pand.

De perfecte, onvolmaakte woonkamer

Ja mensen, met deze zin gaan we even de diepte in. Waar het volgens de bewoners op neer komt is dat de imperfectie juist perfect is. Naast veel planten heeft Ron dit huis namelijk gevuld met eigenzinnige, ongewone dingen en veel vintage items. Zo verzamelde hij bijvoorbeeld de stoelen en krukken via leuke markten en tweedehandswinkels. "Soms voegen onvolmaakte dingen karakter toe aan je huis; het zijn interessante pratende stukken", vertelt Ron. 

Wereldse ingrediënten in de eethoek

"Onze vrienden vragen vaak waar we onze meubels vandaan hebben, of praten over hoe onze ruimte hen heeft geïnspireerd", vertelt Ron. Volgens hem is zijn stijl voornamelijk geïnspireerd door zijn reizen. "Ik ben dol op plekken en plaatsen met veel groen en interessante of unieke interieurstijlen. Maar ook Pinterest is altijd een goede manier om inspiratie op te doen en ik denk zelfs dat ik het eerder een verslaving zou noemen." Zolang het zulke mooie resultaten oplevert, vinden wij die Pinterest-verslaving totaal geen probelem, Ron!

Werkplek verstopt onder de trap

Dat onvolmaakte, eigenzinnige items karakter aan je huis toevoegen bewijst deze werkplek maar al te goed. Lekker snuffelen door winkels, liefdadigheidswinkels, tweedehandswinkels en ochtendmarkten: het beste advies volgens de bewoner. Op deze plekken vindt ja namelijk unieke woonitems én het bespaart je ook nog eens geld. Zijn jullie al klaar voor de slaapkamer en badkamer op de tweede verdieping?

Rust in de slaapkamer

In tegenstelling tot de rest van het hele huis, is er in de slaapkamer welgeteld één plant te vinden. Ja, wij konden het ook niet geloven. De slaapkamer straalt een en al rust en orde uit. Grappig detail: de televisie die je in de bedwand van het bedframe kunt schuiven. Opgeruimd staat netjes!

Badkamer om door een ringetje te halen

WAUW! Wat een prachtige badkamer. De prachtige marmeren vloer, de zwevende kasten, de douche met glazen deuren én ook nog eens een ligbad: die Nieuw-Zeelanders hebben smaak. Ook in de badkamer hadden we meer planten verwacht, maar ook hier houden ze het groen beperkt en subtiel met één plant. (Of ze zijn nog niet toegekomen aan hun bovenverdieping?!) Hoe dan ook, wel of geen planten, ons zal je met zo'n badkamer niet horen klagen.

cc beelden: Apartmenttherapy
cc beelden: Apartmenttherapy

Kun jij ook maar geen geen genoeg krijgen van binnenkijken bij stylvolle appartementen? Neem dan nog even een kijkje bij onze andere  binnenkijkers