Binnenkijkers

Binnenkijken in een eclectic droom ‘barn house’

Vind jij het ook zo leuk om ongegeneerd bij andere huizen naar binnen te kijken op Funda? Niets om voor te schamen! Het is namelijk de ideale plek om inspiratie op te doen voor je eigen huis. Deze week kijken wij binnen bij een omgebouwde barn uit Louisiana.

Apartmenttherapy

Deze week kijken we binnen bij een prachtige omgebouwde barn house in Louisiana. De bewoonster, Kelly, heeft haar droomhuis gevonden: een groot industrieel gebouw met genoeg ruimte voor haar grote drukke familie, een logeerkamer, haar winkel, veel licht en geïnspireerd op dogtrot huizen. De omgebouwde schuur heeft een moderne en eclectic stijl met enorm veel licht. Benieuwd naar deze omgebouwde barn?

Binnenkijken in een eclectic barn house

De inspiratie voor het huis heeft Kelly gehaald uit schuren, oude dogtrot huizen (een stijl voor huizen in de 19e en 20ste eeuw in Zuidoost Amerika) en licht. Het midden van de schuur is helemaal open gelaten en daar zijn 2 glazen oprolluiken geplaatst die helemaal open kunnen. Hierdoor hebben ze gigantisch veel licht binnen én het is de perfecte manier om zo buiten bij binnen te trekken. Wij kunnen maar één woord verzinnen: WAUW! 

De ruime woonkamer met intieme sfeer

Zowel de woonkamer, keuken als eetkamer bevinden zich allemaal in dezelfde grote ruimte. Om wel gezellige hoekjes in deze royale ruimte te creëren, heeft Kelly toffe vloerkleden neergelegd en ook haar meubels heeft ze strategisch uitgekozen en neergezet. Op die manier oogt de enorme ruimte vooralsnog knus en intiem, terwijl het ook nog één geheel blijft. Daarnaast komen we in de woonkamer veel planten tegen, waardoor het interieur levendiger oogt. De eyecatcher van de woonkamer zijn toch wel de glazen rolluiken, aan beide zijden, die helemaal open kunnen. Deze luiken geven de woonkamer echt een prachtig, ruime uitstraling.

De luxe woonkeuken

De keuken is enorm ruim en dat is maar goed ook, want Kelly zegt dol op koken te zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze prachtige keuken volhangt met tig verschillende keukenkastjes én dat er plaats gemaakt is voor een gigantische big-ass koelkast (koelkast is overigens op het beeld niet te zien). De keuken is afgewerkt met witte, gladde tegels die mooi blenden met de witte houten planken aan de muur. Doordat de witte tegels bijna niet op vallen blijft de keuken een mooi geheel met de rest van de ruimtes. De keukenkastjes zijn in een mooie donkerblauwe kleur geverfd en gecombineerd met een hardhouten blad, dat zowel een landelijke als luxe uitstraling creëert.

De Scandinavische badkamer 

In de badkamer heeft Kelly gekozen voor een combinatie van een Scandinavische stijl met vintage items en klassiek sanitair. Hierdoor krijgt de badkamer echt een eigen uitstraling. De badkamer is - net als de andere ruimtes - heel licht en ruim, gecombineerd met zwarte accenten en heerlijk veel planten. Aan beide kanten van de badkamer is een eigen wastafel te vinden met een zwart houten onderstel en een mooie marmeren blad. Het klassieke bad is losstaand en staat op pootjes, maar door de zwarte buitenkant van het bad krijgt het een meer moderne look.

De speelkamer voor de girls

Ook aan haar dochters is gedacht. En hoe! Tegenover de woonkamer bevindt zich namelijk een huge playroom voor de dames waar zij zich heerlijk kunnen verkleden, spelletjes kunnen doen, kunnen knutselen en natuurlijk huiswerk kunnen maken. De speelkamer staat vol met gave vintage items, zoals de grote wereldkaart, een typemachine en grote speelkisten. Dit is toch een paradijs als je kind bent? Ook als je het stadium van kind ben gepasseerd overigens...

De slaap- eh.. gastenkamer

Ja, dames en heren: dit is nog "maar" de guestroom. Hoe mooi moet dan wel niet hun eigen slaapkamer zijn? Of nog beter gevraagd: Hoe gróót moet hun eigen slaapkamer dan wel niet zijn? Ondanks de donkere kleuren oogt deze gastenkamer namelijk nog steeds ontzettend ruim en zou je zelfs een concert in deze ruimte kunnen geven. Reourtje Louisiana dan maar?! Prima vertoeven daar in dat barn house.

cc: Apartmenttherapy
cc: Apartmenttherapy

Hou je er ook zo van om bij andere huizen binnen te kijken? Neem dan gauw een kijkje bij onze andere binnenkijkers.