Binnenkijkers

Binnenkijken in appartement met statement bakstenen muur

Deze keer kijken we binnen bij een prachtig Scandinavisch-landelijk appartement dat staat in hartje Montreal. De grote ramen, de statement bakstenen muur, de donkere houten vloer; dit appartement is echt fantastisch!

Een Scandinavische landelijke loft in Montreal

Deze keer kijken we binnen bij een prachtig historisch appartement uit 1875 dat staat in hartje Montreal. De grote ramen in iedere kamer laten op elk moment van de dag bakken met licht naar binnen. Dat is een van de redenen waardoor de eigenaresse verliefd werd op het appartement. Wij vinden de rode bakstenenmuur in de woonkamer een echte interieurstatement en zijn fan!

Ruwe rode bakstenen muur als interieurstatement

Een ruwe rode bakstenen muur is een echte eyecatcher voor in je interieur. De muur geeft de grote ruimte net iets meer pit door de industriële en stoere look and feel. Doordat alle andere muren in het appartement wit geverfd zijn geeft het een mooi contrast. Om nóg meer contrast te creëeren is er gebruik gemaakt van allemaal zachte materialen en structuren, zo is er een overvloed aan vloerkleden, plaids en kussens te vinden. Daarnaast combineert de bakstenen muur perfect met de prachtige donkerbruine houten vloer. De grote open ruimte die de woonkamer met de eetkamer en de keuken verbind is ideaal voor als je een feestje of etentje geeft!

 

Maak je slaapkamer een geheel door voor accessoires met dezelfde afwerking te kiezen

Het appartement bestaat uit twee slaapkamers, waarvan een ook dient als werkkamer. Door genoeg kastruimte in de slaap- en werkkamer toe te voegen, kunnen eventuele slapers gemakkelijk blijven slapen. In de hoofdslaapkamer zijn er veel houten details toegevoegd aan het interieur. Doordat voor dezelfde houtsoort en zelfde afwerking is gekozen, sluit alles mooi op elkaar aan en is de kamer ook echt een geheel. Ook in de andere slaapkamer zie je dit terug, waar veel is gekozen voor de trend denim drift en grijze accessoires.

Breek de ruimte open

Ook in de gang is de prachtige houten vloer weer goed te zien. Door een donkere houten vloer in een licht appartement neer te leggen creëer je net wat meer diepte en contrast in het geheel. Doordat de woonkamer, keuken en gang zoveel mogelijk opengebroken zijn, lijkt het appartement visueel gezien nog groter.

Kun jij ook maar geen genoeg krijgen van het online gluren bij stijlvolle appartementen? Neem dan nog even een kijkje bij onze andere binnenkijkers in ons online magazine!

Fotografie: Sylvie Li