Binnenkijkers

Binnenkijken bij vintage jaren '70 appartement

Wil jij ook ongegeneerd binnenkijken bij inspirerende (en onbetaalbare) loften en appartementen? Dat kan! Regelmatig zet Biano.nl een prachtig interieur in de schijnwerpers. Dit keer is het vintage jaren '70 appartement uit Zweden aan de beurt!

Hentrevligt

Goed nieuws voor vintageliefhebbers: deze week kijken we binnen bij het jaren '70 appartement van de reizigers Marie en Stéphane Haessig. Nadat ze samen de hele wereld over hebben gereisd zijn ze begonnen aan nieuw avontuur, namelijk het renoveren van verschillende huizen - waaronder hun eigen appartement! Benieuwd naar het resultaat?

Binnenkijken bij Marie en Stéphane

Marie vertelt dat ze van te voren niet zo goed had in geschat hoeveel tijd de renovatie van dit jaren '70 appartement uit Zweden zou kosten. Toen ze het huis kochtte lekte het dak, waren de ruimtes volledig bekleed met dikke, groene tapijten en kwam er nauwelijks licht in het appartement binnen. Tijdens de renovatie moest het hele gezin in een éénpersoonskamer verblijven, omdat dit de enige stofvrije ruimte in het hele huis was. Maar uiteindelijk hebben ze het gered, en hoe! Bekijk hieronder het resultaat van hun prachtige apprtement met vintage inrichting.

Duurzame woonkamer

Het stel heeft ernaar gestreefd om zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Zo hebben ze bijvoorbeeld de oude goudvezel vervangen door gerecyclede isolatie en hebben ze tijdens de renovatie alleen lijnolie en biologische verf gebruikt. Ook wat betreft de meubels in de woonkamer hebben Marie en Stéphane duurzaamheid voorop gesteld. Ze hebben gekozen voor meubels uit Zweedse interieurwinkels die voor een lange tijd mee gaan en hebben tweedehands items via rommelmarkten in Frankrijk en Zwitserland verzameld. 

Persoonlijke keuken

Wat betreft de keuken is het stel goed geholpen. De broer van Marie, die van beroep keukendesigner is (handy!), heeft het stel namelijk geholpen met het ontwerpen van een stijlvolle, functionele en persoonlijke keuken. Het stel koos voor een keuken met veel ruimte om te koken en tafelen en dat is aardig gelukt. In hun keuken staat nu namelijk een aanrecht van zes meter (!) lang, waar het hele gezin gezellig kan koken. De keuken staat vol met vintage vondsten, zoals de stoere Blocket die Marie af en toe van kleur verandert.

Wereldse kinderkamers

Ook de kinderkamers zijn niet bepaald achter gesteld. De kamer van de oudste, Liam, hangt vol met authentieke en persoonlijke items. Zo komt bijvoorbeeld de lamp boven het kinderbed uit de geboorteplaats van Marie en Stépagne, deze is namelijk op een markt in Genève gekocht. Het nachtkastje is ook een bijzonder item: dit tafeltje heeft Liam namelijk van zijn honderd jaar oude grootvader gekregen en komt oorspronkelijk van een treinstation! De kinderkamer van de kleine Jack hangt ook vol met wereldse items, zoals mooie kaarten en schilderen die het gezin tijdens hun reizen hebben verzameld. Grappig detail: het bed komt wel gewoon van de Ikea - dat dan weer wel!

Moderne vintage badkamer

"Het combineren van oud en nieuw en het creëren van contrasten is de leiddraad voor ons interieur geweest," vertelt Marie. En deze combinatie van oud en nieuw zie je dan ook heel goed in de badkamer terug. De zichtbare oude houten balken geven een levendig gevoel in de badkamer, terwijl de moderne witte badkamermeubels een luxe en opgeruimd gevoel geven.

cc beelden: Hemtrevligt
cc beelden: Hemtrevligt

Wat voor gevoel geeft jou deze vintage inrichting? Let us know!