Tips & tricks

Balkon inrichten met planten? 6 tips

Gek op planten maar niet al te veel ruimte? Een balkon inrichten met planten lijkt op het eerste gezicht onmogelijk, maar is juist goed te realiseren. Benieuwd hoe? Lees hier de tips en bekijk de voorbeelden voor het inrichten van een balkon met planten.

Homease

Een balkon inrichten met planten? Een balkon is vaak niet groot, maar dat neemt niet weg dat je jouw balcony niet gezellig kan maken. Sterker nog: we zeggen niet voor niets klein maar fijn! Je moet alleen even weten hoe…

Tip 1: Exotische planten in potten

Balkons zijn vaak warm, dus daar kun je lekker aan de slag met het kweken van exotische struiken en kleine boompjes. Een tip is om de diverse exotische planten in verschillende fleurige potten te zetten. Door te variëren met plantenpotten op de grond of balkonbakken over de rand creëer je kleur op verschillende hoogtes.

cc: Ikea Family
cc: Ikea Family

Tip 2: Open kast met planten

Je kan er ook voor kiezen om alle planten te verzamelen in één open kast (mocht dat op je balkon passen natuurlijk). Je moet alleen wel rekening houden met de wind en hoeveelheid zon. Met een klein bistrosetje maak je jouw knusse balkon helemaal af. Zie jij je al zitten in dat heerlijke ochtendzonnetje?

cc: Ikea
cc: Ikea

Tip 3: Verticaal groen

De gouden tip voor een balkon met planten is natuurlijk om de hoogte in te gaan. Door verticaal te tuinieren kun je toch nog veel groen op je balkonnetje kwijt. Er bestaan veel verschillende systemen voor verticaal groen om aan je muur te hangen. Heb je geen geschikte muur? Zet dan een lange MDF-plaat tegen een stevige achtergrond aan. Tip: om het niet té rommelig te maken, kan je voor plantenpotten in dezelfde kleur kiezen.

cc: Bloglovin
cc: Bloglovin

Tip 4: Creëer ruimte met een schommelstoel

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Oftewel: weinig ruimte? Dan creëren we gewoon zelf ruimte! Dus kom maar door met die hangstoel. Een schommelstoel is namelijk niet alleen een handige zitmogelijkheid, het geeft de tuin ook een speelse en bohemian uitstraling.

cc: Homease
cc: Homease

Tip 5: Een balkonbar en hangtuin

Weleens gehoord van een balkonbar of hangtuin? Beiden zijn écht een uitvinding als je weinig ruimte op je balkon hebt. Een balkonbar is een bar van hout die je op de rand van je balkon bevestigt. Een hangtuin bestaat uit een twee planken, waarvan de onderste plank grote gaten heeft waar je poten in kan hangen.  Op het voorbeeld hieronder zijn beiden gecombineerd, erg leuk!

cc: Yellowlemontreeblog
cc: Yellowlemontreeblog

Tip 6: Stapelen door fruit- of wijnkratten

Ten slotte is de tip om fruit- of wijnkratten te gebruiken als een plank of bijzettafeltje. Vooral voor kleine balkon zijn de kratten uitermate geschikt omdat je kan stapelen en het ook als opslagruimte kan gebruiken.

 

cc: Craftifair
cc: Craftifair

P.S.: Nog op zoek naar tuinaccessoires? Kijk dan even in onze shopguide 75x de leukste accessoires voor buiten.