Duurzaam wonen

10 redenen waarom je wél design moet kopen

Bij design denkt iedereen direct: hiervoor betaal je de hoofdprijs. Maar als je nog eens goed nadenkt en alle voordelen in kaart brengt, kom je al snel tot een andere conclusie. Design is je investering dubbel en dwars waard!

We gaan design zeker niet in een hokje plaatsen, maar vaak matcht het goed bij mensen met een uitgesproken eigen stijl. Niets mis mee! Maar we begrijpen ook dat interieur design items qua budget niet voor iedereen is weggelegd. Best handig; wij hebben de 10 redenen voor je opgesomd waaruit je ongetwijfeld zelf zult concluderen dat the real deal toch echt veel beter is.

/1 Een pronkstuk dat (bijna) niemand anders heeft wil je toch hebben? /2 Design kun je zien als investering. Het is zeker geen massaproductie, de items zijn vrijwel uniek en met veel vakmanschap geproduceerd. Daardoor zijn deze producten waardevast. /3 Als je kiest voor de fake variant is de magie meteen verdwenen. /4 Je betaalt niet alleen voor het product, je krijgt er vaak namelijk een bijzonder (achtergrond)verhaal bij van de ontwerper. /5 Als je altijd al een Rolex had gewild en je krijgt een Michael Kors horloge, dan wil je alsnog een Rolex, toch? /6 Iedere ruimte krijgt dankzij één designer stuk al direct een upgrade, omdat het de aandacht naar zich toetrekt. Schilderen kan dus volgend jaar ook wel. /7 Een design klassieker gaat een levenlang mee. /8 Design slaat - zoals je wellicht weet - vaak een generatie over, waarmee ik wil zeggen dat een design stuk zelfs hip is om door te geven aan jouw (klein)kinderen. /9 Er is bij design goed - ik bedoel écht goed - nagedacht over het ontwerp en de functionaliteit ervan. De kans is groot dat je meer praktische redenen tegenkomt bij design dan bij een look-a-like exemplaar. /10 Is een nieuwe design klassieker echt ontoereikend qua budget? Dan kun je natuurlijk ook nog de vintage variant op de kop tikken!

Wat staat er op jouw design wishlist?